Wat is 9h hardheid bij tempered glass screen protectors?

We kopen tegenwoordig bijna allemaal een tempered glass screen protector met 9h hardheid. Maar wat betekent dit eigenlijk precies? In dit artikel geef ik je antwoord op de vraag wat 9h hardheid precies is en wat het nut hiervan is.

Bestel direct je 9h tempered glass screen protector

Voor een nieuwe iPhone is het handig om direct een goede 9h tempered glass screen protector te bestellen. Twijfel je tussen een beschermfolie en een tempered glass screen protector, lees hier dan meer over in dit artikel.

9h hardheid bij tempered glass screen protectors

9h verwijst naar de Moh-schaal van de minerale hardheid. Friedrich Mohs vond deze schaal uit in 1812 en bevat waardes van 1 tot 10.

De schaal van Moh wordt weergegeven door getallen zonder het “H”-achtervoegsel. Het achtervoegsel betekent de hardheid van een potlood. Om een waardering te vinden, gebruik je de potloodtest, die de relatieve hardheid van een scherm vergelijkt. Wanneer een fabrikant beweert dat zijn scherm 9h is, betekent dit dat het scherm bestand is tegen krassen van het hardste potlood.

De hardheid van het glas wordt geanalyseerd op basis van de kras die het hardste potlood op het scherm maakt. Van zacht tot hard potlood varieert de potloodhardheid van 9b tot 9h. Bij het testen van iPhone schermen worden potloden gebruikt met een loodhardheid van 6b tot 9h, die onder een hoek van 45 graden tegen het scherm worden gedrukt. De codes worden gegeven op basis van het hardste potlood dat geen krassen op het oppervlak maakt.

iPhones worden meestal geleverd met schermen die ongeveer 5 tot 6 op de schaal van Moh zijn, zodat bijvoorbeeld messen, munten en sleutels geen krassen kunnen maken. Met een 9h tempered glass screen protector geef je dus een nog betere bescherming aan je iPhone.

Hoe nieuwer je iPhone, hoe beter deze bestand is tegen krassen. Apple besteedt hier uiteraard ook aandacht aan en er worden veel tests gedaan, zowel door Apple als door gebruikers. Bekijk bijvoorbeeld dit verslag met tests over de iPhone 8 of een recent verslag met test van de iPhone 12.

wat is 9h hardheid
De angst van iedereen met een iPhone. Een scherm vol barsten… zorg dat jou dit niet overkomt en bescherm je iPhone met een 9h tempered glass.

Wat is 9h hardheid?

Op iPhoneCompleet.nl bestel je alleen tempered glass screen protectors met 9h hardheid. In dit artikel heb ik je uitgelegd wat is 9h hardheid en hoop ik je hierover voldoende te hebben geïnformeerd. Als je nog vragen hebt, verneem ik dit uiteraard graag.

Andere manieren om voorzichtig met je iPhone scherm om te gaan:

Geef een reactie