De 10 mooiste doorzichtige iPhone hoesjes

Je hebt een mooie iPhone gekocht, en je wilt dat deze er zo mooi blijft uitzien. Krasjes en beschadigingen op je iPhone? Liever niet. Maar je wilt tegelijkertijd je iPhone niet verbergen in een ondoorzichtig hoesje dat helemaal niet laat zien hoe gaaf jouw iPhone is. Het beste hoesje voor jou zijn deze doorzichtige iPhone hoesjes ook wel bekend als transparante hoesjes.

Lees hier hoe je een transparant hoesje weer schoon krijgt.

Doorzichtige iPhone hoesjes kopen

Bekijk onderstaand een groot aantal doorzichtige Apple iPhone hoesjes uit ons assortiment, voor allerlei iPhone modellen. Er is keus uit volledig transparante hoesjes, maar ook zijn er hoesjes die een doorzichtige achterkant hebben met een gekleurde bumper.

Beste keus in transparante iPhone hoesjes

Niemand wil het spectaculaire uiterlijk van een gloednieuwe iPhone verbergen. Maar om deze krasvrij te houden, is een case nodig. Misschien dat alleen de meest voorzichtige personen hun iPhone helemaal gaaf kunnen houden zonder hoesje, maar de praktijk laat toch wel zien dat een hoesje meestal een goede keus is.

Een doorzichtig hoesje is een oplossing die werkt. In de webshop van iPhoneCompleet vind je voor alle modellen iPhone de mooiste doorzichtige iPhone hoesjes. De meeste hoesjes zijn van TPU materiaal wat bijzonder geschikt is voor de transparante hoesjes.

Het transparante iPhone hoesje is speciaal ontworpen om je telefoon te beschermen en is ook perfect om te pronken met het originele ontwerp. Het kan een effectieve bescherming zijn voor het scherm van de iPhone.

Doorzichtig hoesje voor en achterkant?

Met onze doorzichtige iPhone hoesjes zorg jij voor bescherming van de achterkant van je iPhone. Maar hoe zit het met de voorkant? Die wordt door een hoesje niet beschermd. Wel gaan de hoesjes bijna altijd echt rondom de zijkanten zodat de randen echt goed beschermd zijn.

Bovendien ontvang je van iPhoneCompleet altijd een gratis beschermfolie waarmee je ook de voorkant van je iPhone beschermt. Kies jij liever voor een nog betere bescherming? Dan adviseer ik een tempered glass screen protector. Deze is een stuk steviger dan de beschermfolie want gemaakt van stevig glas, wat heel dun is.

Verkleurt jouw doorzichtige hoesjes?

Er is helaas één nadeel aan veel doorzichtige hoesjes. Na verloop van tijd kunnen ze gaan verkleuren en worden ze steeds geler. Dit maakt de hoesjes niet perse mooier. Natuurlijk kun je dan een nieuw hoesje kopen, maar je kunt ook kijken of je hoesje nog schoon te maken is.

Er zijn twee belangrijke boosdoeners die het vergelen van doorzichtige iPhone hoesjes versnellen. De eerste is ultraviolet licht, dat je meestal tegenkomt van de zon.

Ultraviolet licht is een soort straling. Na verloop van tijd breekt het de verschillende chemische bindingen af die het hoesje bijeenhouden. Hierdoor wordt de natuurlijke gele kleur geaccentueerd. De gele kleur zit namelijk al vanaf het begin in het materiaal, maar wordt door het toevoegen van een beetje blauwe kleurstof verdrongen.

Warmte versnelt dit proces ook. Hitte van de zon en – waarschijnlijker – hitte van je hand. Over handen gesproken, je huid is de tweede boosdoener. Beter gezegd, de natuurlijke oliën op je huid. Alle natuurlijke oliën, zweet en vet die iedereen op zijn handen heeft, kunnen zich na verloop van tijd ophopen. Niets is echt perfect schoon, dus het draagt allemaal bij aan de vergeling van jouw iPhone hoesje.

Hoe krijg je een transparant hoesje weer schoon?

Er zijn drie schoonmaakmiddelen die je kunt proberen om een geel verkleurd hoesje weer doorzichtig te krijgen: afwasmiddel, baking soda en alcohol.

 • Voor afwasmiddel maak je gewoon wat warm zeepwater en maak je het hoesje grondig schoon met een tandenborstel.
 • Voor de methode met baking soda strooi je dit over het gehele hoesje, vooral over de gele plekken. Maak een tandenborstel nat en gebruik deze om het hoesje flink te schrobben. Maak het hoesje hierbij niet te nat.
 • Wil jij proberen je gele hoesje schoon te maken met alcohol? Breng de alcohol niet rechtstreeks op het hoesje aan. Maak in plaats daarvan keukenpapier of een schoonmaakdoekje vochtig en maak het hoesje daarmee schoon. Het gebruik van alcohol kan ook schadelijk zijn voor siliconen, dus overdrijf het niet.

Let op: de doorzichtige hoesjes op iPhoneCompleet zijn veelal gemaakt van TPU materiaal. Dit verkleurt minder snel dan siliconen.

iPhoneCompleet is het adres voor:

 • doorzichtig hoesje iPhone 14
 • doorzichtig hoesje iPhone 13
 • doorzichtig hoesje iPhone 12
 • doorzichtig hoesje iPhone 11
 • doorzichtig hoesje iPhone XR
 • doorzichtig hoesje iPhone X
 • doorzichtig hoesje iPhone 8
 • doorzichtig hoesje iPhone 7

Geef een reactie