iPhone batterij besparen

Hoe je iPhone batterij langer meegaat. We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk met de batterij van onze iPhone doen zonder te hoeven opladen. Daarom in dit artikel enkele tips die ik recent heb gelezen en je wellicht helpen bij het sparen van je batterij.

 1. Apps afsluiten is niet nodig! Ik swipe regelmatig alle openstaande apps even naar boven om ze af te sluiten, maar nu is dat volgens een Apple VP helemaal niet nodig. Het kan er zelfs voor zorgen dat je batterij sneller leeg is. Oeps…
 2. Helderheid van je beeldscherm: echt een energievreter en dus slim om deze niet op de hoogste stand te zetten. Sowieso ook prettiger voor je ogen. Hoe je de helderheid aanpast? Je beeldscherm onderin naar boven trekken en dan de bovenste schuifbalk wat naar links zetten. Ik heb ‘m meestal ergens halverwege staan.
 3. Uitzetten: Apps verversen op de achtergrond [via instellingen > algemeen > ververs op achtergrond]. Je kunt kiezen om bepaalde apps niet te verversen of de functie helemaal uitzetten.
 4. Automatisch slot tijd instellen: bij mij staat dit op 1 minuut [via instellingen > algemeen > automatisch slot] en dat is voor mij prima. Heb je dit automatisch slot hoger staan, bedenk dan eens of dit echt nodig is. Wellicht kun je een kortere tijdsduur instellen en daarmee je batterij sparen.
 5. Vervang Push email door Fetch email. Met de push instelling ontvang je elke e-mail direct, bij Fetch wordt de mail opgehaald als je de app opent. Dat laatste is waarschijnlijk goed genoeg en spaart je batterij ook nog eens.

Gebruik iPhone batterij checken

Er zit een handige instelling op je iPhone waarmee je direct kunt zien welke apps het hoogste batterijgebruik hebben. Ga naar Instellingen > Batterij en je ziet precies welke apps in de afgelopen 24 uur of 7 dagen het meeste van jouw batterij gevraagd hebben. Wel handig om af en toe even te kijken of je niet veel te veel gebruik maakt van een app :).

Accessoires om je iPhone op te laden

Uiteraard is het altijd handig als je je iPhone altijd en overal kunt opladen en bij iPhoneCompleet vind je daarvoor handige accessoires.

 • Oplaadkabeltjes: ik heb een kabeltje in de auto, in mijn tas, op mijn werk, naast mijn bed en in de woonkamer liggen. Overdreven? Ik wil gewoon altijd mijn iPhone kunnen opladen als het nodig is en dan heb je deze kabeltjes echt wel nodig.
 • USB autolader: deze oplader heeft zelfs 2 USB-poorten
 • Externe batterij: gaat altijd mee op vakantie, externe batterij die ik thuis al oplaad en waarmee ik de iPhone kan opladen zonder stopcontact.
 • Noodoplader op AA-batterijen: ook handig als je geen stopcontact hebt en je iPhone wel wilt opladen.
 • Berichtcategorie:iPhone
 • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie