7 slimme trucs om je iPhone batterij langer mee te laten gaan

iphone batterij

Is het je ooit overkomen dat je iPhone batterij het begeeft op het meest ongelegen moment? We hebben allemaal wel eens met dit probleem te maken gehad. Maar weet je, er zijn slimme manieren om dit te voorkomen en je iPhone batterij te besparen. In deze blog gaan we je helpen om het maximale uit je iPhone batterij te halen. Ontdek hier 7 superhandige trucs die je batterijduur aanzienlijk verlengen.

1. Pas je schermhelderheid aan

Een van de grootste energievreters van je iPhone is het scherm. Het continu helder houden van je scherm slurpt je batterij leeg. Probeer dus de helderheid van je scherm aan te passen. Je kunt dit handmatig doen, maar je iPhone heeft ook een auto-helderheid functie die de helderheid van je scherm aanpast aan het omgevingslicht.

2. Zet onnodige apps uit

Apps die op de achtergrond draaien, kunnen ook veel van je batterij verbruiken. Het is dus een goed idee om apps die je niet gebruikt volledig af te sluiten. Je kunt ook de achtergrondverversing voor bepaalde apps uitschakelen in de instellingen van je iPhone.

3. De magie van vliegtuigmodus

Wist je dat de vliegtuigmodus een echte redder in nood kan zijn als het gaat om het verlengen van je iPhone batterijduur? Als je batterij bijna leeg is en je hebt nog even wat extra tijd nodig, schakel dan de vliegtuigmodus in. Deze modus schakelt alle draadloze functies van je iPhone uit, waardoor je batterij minder snel leegloopt.

Maar let op, in deze modus kun je geen oproepen ontvangen of verzenden, geen berichten sturen en geen internet gebruiken. Het is dus echt een laatste redmiddel als je batterij bijna leeg is. Maar het kan je wel net die extra tijd geven die je nodig hebt om je telefoon op te laden.

4. Wi-Fi boven mobiele data

Als je de keuze hebt tussen het gebruik van Wi-Fi of mobiele data, kies dan altijd voor Wi-Fi. Het gebruik van mobiele data vraagt namelijk meer van je iPhone batterij dan Wi-Fi. Dus als je thuis bent of op een plek waar je toegang hebt tot Wi-Fi, maak daar dan gebruik van. Het kan een groot verschil maken in hoe lang je iPhone batterij meegaat.

5. Verminder de tijd voordat je scherm wordt vergrendeld

Wist je dat zelfs als je je iPhone niet gebruikt, het scherm nog steeds energie verbruikt? Dat klopt, elke seconde dat je scherm aan staat, verbruikt het batterij. Een simpele manier om dit te verminderen is door de tijd te verkorten voordat je scherm automatisch wordt vergrendeld. Ga hiervoor naar Instellingen, kies voor ‘Beeldscherm en helderheid’ en selecteer ‘Automatisch slot’. Hier kun je de tijd instellen voordat je scherm wordt vergrendeld.

6. Schakel dynamische achtergronden en beweging uit

Hoewel ze er cool uitzien, kunnen dynamische achtergronden en beweging ook veel energie verbruiken. Het is dus een goed idee om ze uit te schakelen als je je iPhone batterij langer wilt laten meegaan. Ga naar Instellingen, kies voor ‘Achtergrond’ en selecteer ‘Kies een nieuwe achtergrond’. Kies hier voor een stilstaande achtergrond in plaats van een dynamische. Ook kun je de beweging verminderen door naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid te gaan en ‘Verminder beweging’ aan te zetten.

7. Update je iPhone

Last but not least, zorg ervoor dat je iPhone altijd up-to-date is. Apple brengt regelmatig updates uit die de prestaties van je iPhone kunnen verbeteren, inclusief de batterijduur. Ga naar Instellingen, Algemeen en kies voor ‘Software-update’ om te zien of er updates beschikbaar zijn.

En daar heb je het, zeven slimme trucs om het maximale uit je iPhone batterij te halen. Probeer ze uit en kijk hoeveel langer je iPhone batterij meegaat. Succes!

3 Bonustips om je iPhone batterij verder te optimaliseren

8. Schakel locatieservices uit voor apps die je niet gebruikt

Locatieservices zijn superhandig voor apps zoals Google Maps of het weer, maar wist je dat deze functie ook veel van je iPhone batterij kan verbruiken? Dit komt omdat je iPhone voortdurend je locatie bijhoudt, wat veel energie kost. Het is dus een goed idee om locatieservices uit te schakelen voor apps die je niet gebruikt.

Hoe doe je dit? Ga naar Instellingen, kies voor ‘Privacy’ en selecteer ‘Locatievoorzieningen’. Hier kun je per app aangeven of je wilt dat deze je locatie gebruikt. Probeer het eens, je zult versteld staan hoeveel batterij je hiermee kunt besparen!

9. Beperk achtergrondactiviteit

Veel apps blijven op de achtergrond draaien, zelfs als je ze niet gebruikt. Dit kan ook veel van je iPhone batterij verbruiken. Om dit te beperken, kun je de achtergrondactiviteit van apps beperken. Ga hiervoor naar Instellingen, kies voor ‘Algemeen’ en selecteer ‘Ververs op achtergrond’. Hier kun je per app instellen of deze op de achtergrond mag verversen.

10. Schakel push e-mail uit

Push e-mail is een functie die ervoor zorgt dat je direct een melding krijgt als je een nieuwe e-mail ontvangt. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook veel van je iPhone batterij verbruiken. Het kan dus een goed idee zijn om push e-mail uit te schakelen en in plaats daarvan handmatig je e-mail te controleren. Ga hiervoor naar Instellingen, kies voor ‘Mail’ en selecteer ‘Accounts’. Hier kun je per account instellen hoe vaak je e-mail wordt opgehaald.

Natuurlijk zijn er altijd iPhone opladers

Maar laten we eerlijk zijn, ondanks alle trucs en tips, is er een moment waarop je gewoon niet zonder je oplader kunt. Een iPhone oplader is je beste vriend als het gaat om het verlengen van de levensduur van je iPhone batterij.

Je hebt bijvoorbeeld de standaard iPhone oplader die bij je telefoon wordt geleverd. Deze is prima voor dagelijks gebruik, maar het kan een tijdje duren voordat je telefoon volledig is opgeladen. Als je een snellere oplaadtijd wilt, kun je overwegen om een snellader te kopen. Deze kan je iPhone veel sneller opladen, waardoor je minder tijd aan het stopcontact hoeft door te brengen.

En vergeet de draadloze opladers niet. Deze zijn superhandig als je een hekel hebt aan kabels. Je legt gewoon je iPhone op de oplaadpad en voilà, hij begint met opladen. Maar let op, draadloos opladen is meestal niet zo snel als bedraad opladen.

Dus ja, er zijn altijd iPhone opladers om je uit de brand te helpen. Maar met de tips en trucs die we je hebben gegeven, kun je hopelijk het aantal keren dat je moet opladen verminderen en meer uit je iPhone batterij halen.

  • Berichtcategorie:iPhone
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie