Draadloos Opladen iPhone

Sinds de introductie van de iPhone 8 zijn alle iPhone modellen voorzien van functionaliteit om draadloos te kunnen opladen.

Wat is draadloos opladen?

Bij draadloos opladen hoef je geen kabel meer in je iPhone te doen om deze op te laden. Je legt de iPhone op een laadmatje en deze wordt direct opgeladen. Overigens dient het laadmatje wel verbonden te zijn met een stopcontact dus je kunt nog niet overal onbeperkt opladen. Laadmatjes zijn er in allerlei vormen en van diverse materialen. Je kunt bijvoorbeeld een ronde bamboe oplader gebruiken.

Draadloos opladen is de nieuwe standaard in opladen, door Apple dus geïntroduceerd sinds de iPhone 8, maar daarvoor ook al bij andere merken in gebruik. Ook met iPhone hoesje kun je nog steeds gebruik maken van de draadloze oplaadmogelijkheid, mits je hoesje niet te dik is.

Draadloze opladers zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen, zoals glas of bamboe. Je kunt dus een draadloze oplader kopen die past bij jouw interieur en deze op een vaste plek neerleggen.

Qi standaard

Het draadloos opladen gebeurt via de Qi standaard, een samenwerkingsverband van fabrikanten waar Apple ook onderdeel van is. Alle draadloze opladers op iPhoneCompleet zijn dan ook voorzien van de Qi standaard. Deze opladers zijn hierdoor niet alleen geschikt voor iPhone, maar ook voor Samsung en andere modellen die draadloos opladen ondersteunen. Let bij de aanschaf van een draadloze oplader altijd op de aanwezigheid van de Qi standaard.

Draadloze opladers online kopen

Kan ik draadloos opladen met mijn hoesje om de iPhone?

Draadloos opladen is een fijne functionaliteit die goed werkt. Echter is het niet langer mogelijk om je telefoon te gebruiken tijdens het opladen. Ook kun je het iPhone hoesje niet altijd om je iPhone laten zitten tijdens het opladen. Bij dunnere iPhone hoesjes is het geen probleem, maar een dikker hoesje kan het opladen tegenhouden.

Lees meer over draadloos opladen op Apple Support

Wil je een draadloze oplader kopen? Of blijf jij toch liever bij het gebruik van een snoertje om op te laden? In ons assortiment vind je allerlei opladers zodat er altijd een vorm van opladen is die past bij jou en jouw situatie.

Bij welke iPhone modellen werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen wordt vanaf de iPhone 8 ondersteund door Apple. Heb jij dus een iPhone 8 of nieuwer, dan kun je deze draadloos opladen.

  • Berichtcategorie:iPhone
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie