Geschiedenis van de iPhone

Begin 2007 kondigde Steve Jobs de allereerste iPhone aan, een revolutie aan op het gebied van de mobiel telefoneren. De Apple iPhone heeft het begrip smartphone vorm gegeven en de basis gevormd voor de telefoons die wij vandaag de dag gebruiken. De eerste iPhone had een touch screen en dit was op dat moment nog niet beschikbaar. Vanaf dit moment heeft Apple zijn iPhone continu verbeterd en vernieuwd tot de meest recente modellen van dit moment.

Apple heeft combinaties van metaal, plastic en glas gebruikt om het beeld van hoe een moderne smartphone eruit zou moeten zien, vorm te geven. De iPhone 4 en iPhone 5 vormden grote aanpassingen t.o.v. hun voorgangers en op dit moment zien we bijvoorbeeld grotere schermen zoals op de iPhone 6/6s Plus en iPhone 7 Plus.

Het allereerste model iPhone dat in 2007 werd gelanceerd. Dit model had al de kenmerkende home button. een metalen behuizing en slechts een 3,5″ scherm. Vernieuwend aan dit model was uiteraard met name het touch screen.

Beschikbaar in juni 2007

Het tweede model iPhone was een grote verandering t.o.v. zijn voorganger. De iPhone 3G was voordeliger dankzij een plastic behuizing, maar maakte gebruik van een 3G verbinding, GPS en apps van derden. De iPhone 3G was er in zwart en wit en had een rondlopende achterkant.

De iPhone 3GS die een jaar later verscheen zag er qua uiterlijk hetzelfde uit, maar was een stuk sneller en beschikte over een 3 megapixel camera waarmee je ook video kon opnemen.

 • iPhone 3G beschikbaar sinds juli 2008
 • iPhone 3GS beschikbaar sinds juni 2009

De iPhone 4 was qua uiterlijk een compleet ander model iPhone, gemaakt van roestvast staal gecombineerd met glas. Zowel de voor- als achterkant zijn van glas en het platte model is een radicale aanpassing t.o.v. het iPhone 3G/3GS model. Bij de iPhone 4 introduceerde Apple tevens Facetime, een camera aan de voorkant van de iPhone, een 3.5 Retina scherm en een 5 megapixel camera met flits.

De iPhone 4S zag er qua uiterlijk hetzelfde uit als de iPhone 4, maar was een verbetering qua ontvangst die bij de iPhone 4 niet best was door het RVS. Daarnaast had de iPhone 4S een snellere processor, een 8 megapixel camera met 1080p video-opnames en ondersteuning voor Siri, de digitale assistent van Apple.

 • iPhone 4 beschikbaar sinds juni 2010
 • iPhone 4S beschikbaar sinds oktober 2011

De volgende grote verandering in het uiterlijk van de iPhone kwam bij de iPhone 5. Een geheel vernieuwd aluminium ontwerp met een groter 4 inch scherm zorgde voor de dunste en lichtste iPhone tot op dat moment. De iPhone 5 had bovendien een betere camera en ook een HD camera aan de voorkant van de iPhone. Buiten deze aanpassingen introduceerde Apple met de iPhone 5 de lightning oplader die een stuk kleiner is dan de voorgaande 30 pins.

 • iPhone 5 beschikbaar sinds september 2012

Bij de lancering van de iPhone 5C werd gerekend op een budget iPhone. Ondanks de plastic behuizing was de iPhone 5C slechts iets goedkoper. De gebruikte componenten van de iPhone 5C zijn echter gelijk aan die van de iPhone 5. De iPhone 5C zorgde echter wel voor wat meer kleur in het aanbod van iPhone.

 • iPhone 5C beschikbaar sinds september 2013

De iPhone 5S zag er qua uiterlijk gelijk uit aan de iPhone 5, maar nieuwe kleurcombinaties werden hier geïntroduceerd, zwart, wit en goud. Een andere grote aanpassing is de fingerprint touch bij de home button waarmee je de iPhone 5S kunt beveiligen. Het is nu mogelijk om met je vingerafdruk de iPhone te activeren.

 • iPhone 5S beschikbaar sinds september 2013
 • iPhone SE beschikbaar sinds april 2016
 • iPhone 6 beschikbaar sinds september 2014
 • iPhone 6 Plus beschikbaar sinds september 2014

Qua design zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gelijk gebleven aan hun voorgangers. De hoesjes zijn dan ook voor beide modellen nog bruikbaar. Er zijn wel verbeteringen qua materiaal zodat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus minder buigzaam zijn. Ook is de nieuwe kleur roségoud bij dit model geïntroduceerd. De iPhone 6S en iPhone 6S plus zijn ook de eerste iPhone modellen met een 12 megapixel camera.

 • iPhone 6S beschikbaar sinds september 2015
 • iPhone 6S Plus beschikbaar sinds september 2015
 • iPhone 7 beschikbaar sinds september 2016
 • iPhone 7 Plus beschikbaar sinds september 2016
 • Berichtcategorie:iPhone
 • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie