NL Alert instellen op je iPhone

Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Heb jij je iPhone al ingesteld om dit controlebericht te ontvangen? Het is wel slim om dit te doen. Ik leg je uit hoe het werkt.

Het instellen van het NL-Alert controlebericht is heel eenvoudig voor de iPhone. Je hebt zelfs geen aparte app nodig, want de functie zit standaard in je iPhone. Volgende stappen moet je hiervoor uitvoeren.

Ga naar Instellingen en dan naar Berichtgeving. Scroll nu helemaal naar beneden waar je Overheidsmeldingen ziet staan en daaronder staat Noodmeldingen. Activeer deze optie en je NL-Alert is ingesteld.

[media][/media]

Onder de Noodmeldingen staat nog een kleine melding over de batterijduur: Ontvangst van noodmeldingen kan de batterijduur beïnvloeden. Dit is echter minimaal voor je iPhone en wat mij betreft zeker geen reden om de noodmeldingen niet aan te zetten.

Op de website van NL-Alert lees je trouwens veel meer nuttige informatie over de noodmeldingen.

In welke situaties wordt NL-Alert gebruikt?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer.

Op maandag 5 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie