Welk materiaal is de beste keus voor mijn iPhone hoesje?

Bij de keuze van een nieuw iPhone hoesje is het verstandig te kijken naar het materiaal. Want wat is beste keus voor mijn iPhone hoesje? Er is tegenwoordig een gigantische keus aan iPhone hoesjes en dus rijst de vraag welk materiaal het beste is. Natuurlijk is dit afhankelijk van je wensen en budget. Gelukkig is er een grote verscheidenheid in hoesjes qua kleuren, materialen, modellen en designs.

Een belangrijk punt om op te letten bij de keus van een nieuw iPhone hoesje is het materiaal. Wij vermelden in onze webshop bij elk hoesje van welke materiaalsoort dit is gemaakt, maar kunnen ons voorstellen dat je hier soms vragen over hebt. Daarom in dit bericht meer informatie over de verschillende materialen waar iPhone hoesjes van worden gemaakt.

Leren iPhone hoesjes

Wanneer je een echt leren hoesje koopt, weet je dat is vervaardigd van dierenhuid. Leren hoesjes geven een luxe uitstraling aan je telefoon, maar zijn meestal niet goedkoop. Bij iPhoneCompleet vind je maar weinig echt leren iPhone hoesjes. Wij kiezen bij voorkeur voor kunstleder oftewel PU leer, gemaakt van synthetisch materiaal, echter wel met de uitstraling van echt leder.

PU Leren iPhone hoesjes

Een PU Leder hoesje is een Poly Urethaan hoesje gemaakt van synthetisch materiaal. Het lijkt heel veel op echt leer, hooguit zie je bij PU leer wat meer glans. Dit komt door de speciale coating die het hoesje de uitstraling van leer geeft. Andere namen voor PU leder zijn kunstleder, eco-leder of fabrieksleder.

Een PU leren hoesje slijt misschien wat sneller dan echt leer, maar is ook veel goedkoper. Bovendien weet je zeker dat het hoesje niet van dierenhuid is gemaakt. Wanneer je bij iPhoneCompleet een leren hoesje ziet, is dit meestal kunstleer.

Enkele PU leren hoesjes in onze webshop

Is een echt leren hoesje van betere kwaliteit dan PU leer?

Door de jaren heen is de kwaliteit van PU leder enorm verbeterd. Hierdoor zit er vrijwel geen kwaliteitsverschil meer tussen echt leer en kunstleder of PU leer. Zowel het basismateriaal als de techniek is verbeterd waardoor kwaliteitsverschillen zijn geminimaliseerd. Wij merken dit absoluut aan de PU leren hoesjes in onze webshop. Deze gaan vaak heel lang mee, ook bij intensief gebruik.

TPU iPhone hoesjes

TPU hoesjes zijn enorm populair en al eerder schreven wij een uitgebreid artikel over TPU iPhone hoesjes. TPU is een afkorting die staat voor Thermoplastic Poly Urethane. Dit materiaal heeft veel voordelen.

Voordelen van TPU iPhone hoesjes

  • Flexibel hoesje wat zijn vorm behoudt
  • Onbreekbaar materiaal
  • Krasbestendig materiaal
  • Duurzaam
  • Blijft lang mooi
  • Verkrijgbaar in veel kleuren, maar ook transparant

Enkele TPU hoesjes bij iPhoneCompleet

Plastic iPhone hoesjes

PC is de afkorting van polycarbonaat, oftewel: plastic. Zeker bij oudere iPhone modellen kom je nog vaak plastic hoesjes tegen, inmiddels is het plastic vaak vervangen door TPU. Plastic hoesjes zijn stevig en niet buigzaam. Het zal dan ook sneller breken bij een val, maar voelt wel prettig aan.

Hebben we je met dit artikel meer duidelijkheid gegeven over de verschillende materialen waar iPhone hoesjes van worden gemaakt? We hebben gekeken naar echt leren iPhone hoesjes, kunstleren iPhone hoesjes oftewel van PU leer, TPU hoesjes en plastic hoesjes.

Zoek jij een superdun iPhone hoesje? Lees dan hier verder.

Welk iPhone hoesje kies jij? Wat is de beste keus voor mijn iPhone hoesje?

Voor vragen over materiaal of andere vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wil je weten welk model iPhone je hebt en wat de beste keus voor mijn iPhone hoesje is? Kijk dan hier voor een handig hulpje bij het uitzoeken wat het model van jouw iPhone is.

  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie