Is een 9h tempered glass screen protector beter dan een plastic folie?

Per mail ontving ik van een klant de volgende vraag:

“Het scherm van mijn iPhone heeft onlangs een val op de stoep buiten helaas niet overleefd. Ik heb deze nu dus moeten laten repareren met een nieuw scherm en ik wil dit niet weer meemaken. Daarom is mijn vraag: is een tempered glass screen protector nou echt beter dan een plastic folie?”

Het antwoord op deze vraag is zonder twijfel: ja! Toch zitten er ook aan een tempered glass screen protector voor- en nadelen.

Verschillen tussen plastic folie en glazen screen protector

Prijs: over het algemeen ligt de prijs van een plastic folie lager dan de prijs van een glazen screen protector. En ook tussen de glazen screen protectors zijn nog verschillen. Dit heeft meestal te maken met kwaliteit en bewerkingen. Je kunt bijvoorbeeld ook glazen screen protectors kopen die een extra bewerking hebben waarmee het blauwe licht van je iPhone wordt gefilterd of waarbij vingerafdrukken minder snel zichtbaar blijven.

Dikte: een plastic folie is dun en buigbaar, een tempered glass screen protector is hard en zal veel minder snel krassen krijgen dan een plastic folie. Glazen protectors zijn meestal tussen 0.3 en 0.5 mm dik; plastic is ongeveer 0.1 mm.

Het scherm van je iPhone heeft een hoge kwaliteit Gorilla Glass scherm. Als je hier een plastic folie op plakt, voel je het verschil met het originele scherm. Een tempered glass screen protector voelt meer aan zoals het originele scherm. Lees ook meer over de 9h hardheid van tempered glass screen protectors.

Uiterlijk: een glazen screen protector is dikker dan een plastic folie en dit zie je als je goed naar je iPhone kijkt. Zeker rond de home button is het wel zichtbaar als er een glas van 0,5 mm op is aangebracht. Het voordeel is natuurlijk dat bijvoorbeeld de iPhone X, iPhone XR en iPhone 11 serie geen home button meer hebben.

Aanbrengen: het aanbrengen van een plastic folie is niet altijd even eenvoudig. Heb je dit wel eens gedaan, dan zul je weten wat ik bedoel. En wie kent er niet iemand met een scherm vol bubbels omdat de screen protector niet goed is aangebracht? Een tempered glass screen protector is daarentegen een stuk eenvoudiger om netjes aan te brengen, ook al blijft het belangrijk om je scherm heel goed schoon te maken voor je de screen protector aanbrengt.

Tempered glass screen protector kopen

iPhoneCompleet heeft diverse tempered glass screen protectors in het assortiment. Bekijk hieronder de verschillende glazen protectors. Alle tempered glass screen protectors zijn van hoge kwaliteit glas en bieden goede bescherming van je iPhone.

Is een folie of glazen screen protector echt nodig?

Screen protectors zijn niet meer zo noodzakelijk als een aantal jaren geleden, maar toch kan het nog steeds heel handig zijn om er gebruik van te maken. Je iPhone beschikt over een hoge kwaliteit Gorilla Glas en dit kan echt wel tegen een krasje. Maar het is ook zeker slim om goed naar je eigen gebruik te kijken. Gooi je de iPhone nog wel eens in je tas waar ook je sleutels in rondslingeren? Of is het in jouw werk misschien wel slim om je iPhone van een stukje extra bescherming te voorzien? Natuurlijk kan je glazen screen protector ook breken, maar het is in elk geval eenvoudiger om dat scherm te vervangen dan het scherm van je iPhone zelf.

Onderstaand vind je diverse tempered glass screen protectors en gewone screen protectors. Zoek jij een bepaald merk of model dat niet in ons assortiment zit? Neem dan even contact met ons op, wij zoeken graag het passende model voor jou!

Wist je dat je bij aankoop van een iPhone hoesje in onze webshop gratis een plastic screen protector krijgt?

tempered glass screen protector iPhone 12 Pro

Beschermfolie voor de iPhone kopen?

Past voor jou een beschermfolie of screen protector beter? Bekijk hier ons assortiment voor de verschillende iPhone modellen.

Is een tempered glass screen protector beter dan een plastic folie?

Op de vraag “Is een tempered glass screen protector beter dan een plastic folie?” is ons antwoord: Ja, een tempered glass screen protector biedt betere bescherming dan een gewone plastic screen protector. Natuurlijk is het echter afhankelijk van het gebruik van jouw iPhone wat voor jou de beste keuze qua beschermlaag is.

Mocht je advies willen, neem dan contact met ons op.

Screen protectors voor de cameralens van je iPhone

Handig: er zijn tegenwoordig ook specifieke screen protectors en tempered glass protectors die de lens van je camera beschermen. Zeker omdat deze een stukje uitsteekt, is deze gevoeliger voor krasjes en beschadigingen. Wil je geen hoesje of screen protector, maar wel extra bescherming voor de lens van je iPhone camera? Dan is dit een uitstekende oplossing.

Bekijk ook onze meest populaire iPhone hoesjes van dit moment:

  • Berichtcategorie:iPhone
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie